038 – 206 8000

Nieuws

Sanicoop en Prodiy gaan samen verder

Geplaatst op 26 februari 2019

Sanicoop en Prodiy, twee inkooporganisaties binnen de doe-het-zelfsector gaan samen verder. Het nieuwe ‘ProCoop’ vertegenwoordigt de belangen van 50 middelgrote tot grote zelfstandige winkels in België.

“We willen zuurstof creëren voor de zelfstandige bouwmarkten in ons land”, zegt gedelegeerd bestuurder Charlie Baus daarover. De volgende twee jaren wil Procoop ook 25 Waalse winkels overtuigen, en zo 50% groeien. Daarnaast verbreedt de inkooporganisatie haar dienstverlening.

Charlie Baus was voorheen gedelegeerd bestuurder van Sanicoop en neemt de strategische leiding van de nieuwe inkooporganisatie op zich. Pascal Van Gansebeke (voorheen Prodiy) ontfermt zich over de marketing. Het hoofdkantoor van ProCoop wordt gevestigd in Hasselt, maar ook het kantoor van het vroegere Prodiy in Aalst wordt voorlopig aangehouden. In de praktijk verandert er dus niks voor de aangesloten vakhandels. Sanicoop telt 35 aangesloten leden en Prodiy heeft de afgelopen 20 jaar een netwerk met loyale 15 winkelpunten opgebouwd. Door de fusie vertegenwoordigt ProCoop nu 50 doe-het-zelfzaken met een inkoopvolume van meer dan 25 miljoen euro. Hiervan ligt het zwarte punt tot nu toe in Vlaanderen, maar ProCoop heeft duidelijk de ambitie uitgesproken om te groeien in Wallonië.

Transferro B.V.
Sinds 1 maart 2018 is Sanicoop aangesloten bij Transferro B.V. Door de aansluiting met Transferro krijgen zij toegang tot een breed en diep assortiment ijzerwaren en gereedschappen. Maar de samenwerking gaat verder. “Transferro is daar waar het gaat om leverancierscontracten in vele opzichten veel verder dan wij. Daar leren we veel van maar met onze volumes die we meebrengen ontstaan er direct win-win situaties.” aldus gedelegeerd bestuurder Charli Baus.

Loading...