038 – 206 8000

Nieuws

Hoe bevalt het…

Geplaatst op 24 oktober 2018

Bouwcenter Filippo is sinds januari aangesloten bij Transferro. Wat voor bedrijf is het en hoe bevalt het ze om aangesloten te zijn? U leest het hier!

Bouwcenter Filippo is een op en top familiebedrijf en is opgericht in 1913. Er werken momenteel zo’n 60 mensen, verdeeld over 4 vestigingen in Beverwijk, Haarlem, Leiden en Oude Wetering, van waaruit we dagelijks onze klanten in een groot deel van de Randstad bedienen.

De keuze voor Transferro is met name gemaakt voor de logistiek, dagelijks 1 wagen met goederen i.p.v. vele vrachtbewegingen van de diverse leveranciers. Voor een groot deel van onze standaard hout- en bouwmaterialen gebeurt dit al met aanvoer vanuit de Veris distributiecentra in Echt en Doetinchem. Natuurlijk is de prijs belangrijk maar dit is niet de hoofdreden geweest voor onze keuze. Ook zien wij kansen in de breedte, diepte en kennis van het assortiment dat Transferro voert.

De eerste maanden van samenwerken met Transferro ervaren wij als positief, al zijn er absoluut ook nog verbeterpunten. Binnen artikelbeheer van Bouwcenter kennen wij een zeer stringente opzet van de artikelen met de daarbij behorende eenheden en EAN codes. Met name op het aansluiten van de eenheden hebben we in het begin problemen gehad, we bestellen 1 stuks maar krijgen 1 doos met daarin 10 stuks. L iepen we tegen dit soort zaken aan dan werd het probleem snel onderkend en opgelost.

Bouwcenter kent net als Transferro een historie met zijn voorraden en daardoor ook afwijkende producten voor dezelfde toepassing; hier moeten soms nog vertaalslagen in gemaakt worden. Onze stip aan de horizon is dat we voor alle shopartikelen straks de bestellingen maar vooral de leveranties via Transferro laten lopen, daar is nog wat meer tijd voor nodig. Bestellingen doen wij zoveel mogelijk automatisch (besteladvies) per EDI vanuit ons eigen systeem en gebruiken het Transferro portaal meer als naslagwerk en om te kijken wat er allemaal nog meer op voorraad ligt in Zwolle.

Het is verder nog wat te vroeg om exact aan te geven wat het aansluiten bij Transferro ons (financieel) oplevert, maar tot op heden denken we de juiste keuze te hebben gemaakt en kijken we met vertrouwen naar de toekomst!

Loading...